Plantele agatatoare, folositoare intr-o gradina mica


Plantele agatatoare pot avea acelasi rol asemeni arbustilor, anume utilizarea in vederea amenajarii placute a unui spatiu restrans si realizarea unui cadru intim protejat de vecinatate.

Daca aveti o gradina mica, aceste plante pot fi folosite pentru a ascunde ziduri sau garduri. De asemenea, acestea pot oferi adapost sau umbra anumitor structuri si anexe.

De exemplu, pentru a acoperi ceva neplacut ca aspect, cum ar fi o magazie, un rezervor de apa, perete, gard, sunt foarte utile. In plus, nu veti cheltui sume mari de bani si veti avea un spatiu frumos si plin de viata.

Singura problema care ar putea aparea este aceea ca o planta agatatoare trebuie supravegheata, deoarece unele dintre acestea pot bloca unele conducte de scurgere sau jgheaburi.

Daca sunteti ingrijorati de plantele agatatoare care v-ar putea provoca daune in gradina, evitati iedera care se agata chiar si pe suprafete netede, precum peretii din beton ori in mici fisuri din perete, crescand si extinzandu-se apoi prin largirea acestor crapaturi.

Plantele cataratoare sunt foarte potrivite pentru pergola. In orice mod le-ati utiliza, acestea adauga un caracter special gradinii dumneavoastra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2010 Gazon de Lux
Intretinut de championsurl